Sfeervolle luxe belevingsruimte met bijzondere
kunstproeverijen in een historisch pand.

De sfeervolle verblijfsruimte van 100 m² is op de begane grond en voorzien van moderne voorzieningen die in deze tijd passend zijn. Onze denkwijze om beter om te gaan met de aarde laten wij zien door zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke en biologische producten. Milieubewust zijn wij zeker en dat vindt u ook overal terug in deze ruimte. Het ontbijt en smaak proeverij  wordt in de loop van uw verblijf door ons in de KunstKamer geserveerd. 

In de verblijfsruimte worden over het algemeen geen huisdieren toegelaten. Maar in overleg  met elkaar bent u met uw geregistreerde hulphond in onze B&B welkom. 

Wij presenteren kunstproeverijen -in 2D en in 3D- van hedendaagse kunstmakers die een zeer belangrijke rol spelen in de sfeer die aanwezig is in deze ruimte. Wilt u uw smaakpupillen laten prikkelen dan helpen wij u graag op weg om daarin een passende keuze te maken.

Beleven dat doet u uiteindelijk zelf . . . wij creëren alleen de weg naar die beleving door aandacht te geven aan Kunst, Cultuur, Design en de Recreatieve mogelijkheden die binnen onze gemeente Waadhoeke en omliggende gemeenten aanwezig zijn.

Gemeente Waadhoeke is een inspirerende en innovatieve gemeente voor jong en rijp en bestaat uit 41 kernen. Een aanrader om deze plaatsen binnen de gemeente Waadhoeke eens te bezoeken. Franeker heeft sinds 1471 zijn stadsrechten verkregen en heeft een oude historie met name in de wetenschap. De binnenstad van Franeker wordt deels omringd door een prachtig bolwerk. U kunt volop genieten van een aantal monumentale- en historische panden die vaak ook aan de fraaie grachten liggen.

Het is zeker een belevenis om het Koninklijk Eise Eisinga planetarium te bezoeken; inmiddels staat dit enige werkende planetarium op de Unesco werelderfgoedlijst. Ook de indrukwekkende middeleeuwse Martinikerk met zijn oude grafzerken, evenals het in 1489 gebouwde stadskasteel ‘Martenastins’, waarin nu het bijzondere Museum Martena is gevestigd zijn zeker uw bezoek waard. Het Kaatsen is één van de oudste sporten in Friesland. In het Keats museum in Franeker ontdekt u daar meer over.

U kunt vanuit Franeker alle richtingen uit. Franeker [ster van de elf steden] is één van de elf-steden die u tegenkomt bij de verschillende wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes.

Vlakbij Franeker treft u o.a. mooie steden aan zoals Harlingen, Makkum, Leeuwarden, Bolsward en Dokkum. En voor de kunstliefhebber raden wij zeker aan om naar het Belvédère museum in Heerenveen te gaan of het Fries- en/of keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden te bezoeken.

Bij OM TE WETEN geven wij alvast een aantal websites aan u door. U kunt dan ook zelf een programma samenstellen met wat u zou willen bezoeken.